Konfirmation 2019/2020

 

 

I Svenska kyrkan i Umeå och Sävar-Holmöns församling

 

Det finns fortfarande platser kvar på några alternativ!

 

Anmälan är öppen så länge platser finns kvar, dock längst tom 17 oktober.
Klicka på fliken anmälan i menyn eller här –>Anmälan<–

 


 

Håll utkik! Brev med information om vilket alternativ du kommit med på postas den 27 september. Får du inget brev, kontakta Jeanette Brodin

 

Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig?

Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna. Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, sommar, sol, läger, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Det är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det.

Gäller det kö till något av alternativen på Norrbyskär så ska du kontakta Fredrik Lundberg, fredrik.lundberg@svenskakyrkan.se, 090-200 26 22

Se filmer på teckenspråk om Att konfirmeras och Vanliga frågor om konfirmation

[one_third padding=”0 20px 40px 0″]

Vad handlar konfirmationen om?

Att konfirmeras handlar om att lära känna sig själv och sin tro, men också om gott och ont, meningen med livet och så mycket mer. Läs mer >[/one_third]

[one_third padding=”0 20px 40px 0″]Rund2

Hur vill jag konfirmeras?

Vill du träffas regelbundet under året eller fara på läger? Eller konfirmerades du inte i 8:an och vill ha en andra chans. Vi erbjuder många olika alternativ. Läs mer om dem här > [/one_third]

[one_third padding=”0 20px 40px 0″]

Hur anmäler jag mig?

Måste jag vara döpt? När startar grupperna? Hur går konfirmationen egentligen till? Det kan dyka upp många frågor och funderingar. Vi har samlat de vanligaste frågorna här > [/one_third]

 

 


 

Läs mer om Samisk
konfirmation här

 

 


 

 

Vi valde att konfirmera oss

 

 

[one_third padding=”20px 20px 0 0″] Simon och Saga berättar om sin konfirmation. [/one_third]

[one_third padding=”20px 20px 0 0″] Ebba berättar om sin konfirmation. [/one_third]

[one_third padding=”20px 20px 0 0″] Oskar berättar om sin konfirmation. [/one_third]

 

[one_third padding=”30px 20px 0 0″]

Vilma Ölund

Det bästa med konfan var andakterna! En otroligt mysig stund då man bara fick vara i nuet och sjunga fina sånger och bara njuta av närvaron och se på alla vackra ljus som var tända. Aktiviteterna var också otroligt roliga och man fick prova på så mycket nytt som jag aldrig hade gjort om det inte vore för det här lägret! Relationerna som blev så starka och som ledde till så många skratt, tårar och kärlek! [/one_third]

[one_third padding=”30px 20px 0 0″]

Andreas Larsson

Det bästa med att konfirmera mig och vara på läger var alla människor. Att vara med varandra i en grupp nästan dygnet runt, lära känna varandra och mig själv var en upplevelse. Jag fick minnen för livet och massor med nya kompisar. I år är jag med som ung ledare på lägret och tänker ge årets konfirmander samma kanonupplevelse som jag fick. Är du osäker på om du vill konfirmera dig eller inte, då säger jag bara: Gör det! [/one_third]

[one_third padding=”30px 20px 0 0″]

Wilma Lindström

Jag tyckte att konfalägret var helt otroligt roligt och hela uppbyggnaden på dagarna och det vi gjorde var grymt. Man får ju vänner för livet och man får även minnen för livet. Konfirmationen för mig är en av dom absolut bästa sakerna jag har gjort i hela mitt liv och man kommer ångra sig om man inte konfirmerar sig. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, de är svårt att sätta ord på hur fantastiskt det är. [/one_third]

Vill du höra vad Kalle och Sara tyckte om sin konfirmation? Lyssna på livepodden från Tegs kyrka.

(Från info och anmälningskvällen 2018)