Här hittar du svar
på de vanligaste frågorna

Har du frågor om konfirmationstiden, använd kontaktuppgifterna som finns vid beskrivningen av det alternativ du är intresserad av.
Till exempel om du har några särskilda behov eller funktionshinder och vill höra om hur konfirmationstiden kan fungera bra just för dig.

Nedan har vi samlat några generella frågor och svar som vi vet att många brukar fundera över.

När kan jag konfirmeras?

 • Det år du fyller 14 bjuder Svenska kyrkan in dig att vara konfirmand. Började du skolan tidigare och vill konfirmeras tillsammans med dina kompisar? Enligt Riktlinjerna för Svenska kyrkans konfirmandarbete ska konfirmationsgudstjänsten äga rum tidigast det år som konfirmanden fyller 15 år. Men om det föreligger särskilda omständigheter kan församlingen göra undantag. Kontakta din församling om du undrar mer över detta.

Måste jag vara döpt?

 • Du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmationsgrupp, men du måste vara döpt för att bli konfirmerad. Om du inte är döpt så kan du bli det under konfirmationstiden. När du döps blir du också medlem i Svenska kyrkan (om du döps i svenska kyrkans ordning).

Hur anmäler jag mig?

 • 5 september kl 18.30 är det informationsträff och möjlighet till föranmälan.
  9 september kl 18.00 öppnar vi anmälan på webben.

Hur vet jag att min anmälan har kommit fram?

 • Om du har någon fråga kring din anmälan eller om du inte fått någon bekräftelse på din anmälan kontaktar du jeanette.brodin@svenskakyrkan.se eller 090-200 27 26. Kontrollera att din bekräftelse inte hamnat i skräpkorgen i din mailbox först.

Varför behöver jag ange mitt personnummer i anmälan?

När börjar vi?

 • I slutet av september/början av oktober får du ett brev. I det finns information om vilket alternativ du är välkommen till och när och var den första träffen är för din konfirmationsgrupp.

Hur går lägren till?

 • Under lägren finns engagerade ledare som vill göra lägret till en så bra upplevelse som möjligt. De olika lägrens upplägg varierar utifrån plats och tidpunkt. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor, se kontaktuppgifter på varje alternativs egen sida.

Hur fungerar det med funktionsvariation och/eller behov av särskilt stöd

 • Vi vill göra konfirmandtiden meningsfull för alla att delta i. Kontakta oss så pratar vi igenom vilket konfirmationsalternativ som passar just dig och hur vi kan anpassa det utifrån dina förutsättningar.

  Alla som vill är välkomna att konfirmeras. Vi ser det som viktigt att alla blir sedda som unika individer och vill göra konfirmandtiden meningsfull för alla att delta i.

Fanns din fråga inte med?

Använd kontaktformuläret nedan så svarar vi så snart vi kan.