Undrar du över något?

Har du frågor om konfirmationstiden, använd kontaktuppgifterna som finns vid beskrivningen av det alternativ du är intresserad av. Till exempel om du har några särskilda behov eller funktionshinder och vill höra om hur konfirmationstiden kan fungera bra just för dig. Nedan har vi samlat några generella frågor och svar som vi vet att många brukar fundera över.

Vanliga frågor

Hur går konfirmationen till?

Konfirmationen innebär att du tillsammans med kompisar i en grupp träffas regelbundet och samtalar om vänskap och kärlek, frihet och ansvar, gott och ont, rätt och fel, vad det står i Bibeln, vem Jesus var, meningen med livet och mycket mer. Men konfirmationen är så mycket mer, den är fylld av vänskap, sång, musik, drama och lek. Konfirmationstiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du väljer om du vill bekräfta din tro och bli konfirmerad.

När kan jag konfirmeras?

Det år du fyller 14 bjuder Svenska kyrkan in dig att vara konfirmand.

Började du skolan tidigare och vill konfirmeras tillsammans med dina kompisar? Enligt Riktlinjerna för Svenska kyrkans konfirmandarbete ska konfirmationsgudstjänsten äga rum tidigast det år som konfirmanden fyller 15 år. Men om det föreligger särskilda omständigheter kan församlingen göra undantag. Kontakta din församling om du undrar mer över detta.

Måste jag vara döpt?

Du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmationsgrupp, men du måste vara döpt för att bli konfirmerad. Om du inte är döpt så kan du bli det under konfirmationstiden. När du döps blir du också medlem i Svenska kyrkan (om du döps i svenska kyrkans ordning).

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig via vårt formulär. När du skickat in din anmälan får du en bekräftelse till den e-postadress du uppgett när du anmälde dig. På så sätt vet du att din anmälan blivit mottagen.

Hur vet jag att min anmälan har kommit fram?

Om du har någon fråga kring din anmälan eller om du inte fått någon bekräftelse på din anmälan kontaktar du jeanette.brodin@svenskakyrkan.se eller 090-200 27 26. Kontrollera att din bekräftelse inte hamnat i skräpkorgen i din mailbox först.

Varför behöver jag ange mitt personnummer i anmälan?

Vi behöver personnumret för att kunna registrera dig som konfirmerad.

När börjar vi?

I slutet av september/början av oktober får du ett brev. I det finns information om vilket alternativ du är välkommen till och när och var den första träffen är för din konfirmationsgrupp.

Hur går lägren till?

Under lägren finns engagerade ledare som vill göra lägret till en så bra upplevelse som möjligt. De olika lägrens upplägg varierar utifrån plats och tidpunkt. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor, se kontaktuppgifter på varje alternativs egen sida.

Hur fungerar det med funktionsnedsättning och/eller behov av särskilt stöd

Vi vill göra konfirmandtiden meningsfull för alla att delta i. Kontakta oss så pratar vi igenom vilket konfirmationsalternativ som passar just dig och hur vi kan anpassa det utifrån dina förutsättningar.

Alla som vill är välkomna att konfirmeras. Vi ser det som viktigt att alla blir sedda som unika individer och vill göra konfirmandtiden meningsfull för alla att delta i.

Fanns din fråga inte med?

Använd kontaktformuläret nedan så svarar vi så snart vi kan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din fråga

För att förhindra spam, vad blir:
1+1=? 


Se filmer på teckenspråk om Att konfirmeras och Vanliga frågor om konfirmation

 

Har du frågor om Gud, Jesus, livet eller något annat som rör kristen tro? Sök efter frågor på sidan OMG! Fanns din fråga inte med kan du också ställa egna frågor där.
OMG

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Comments are closed