2:a chansen Taizé


Nyfiken på klosterliv i Frankrike – för dig i årskurs 9 och gymnasiet

Det finns olika skäl till varför man en gång tackade nej till konfirmationen. Träningen som tog all tid, musiken, kompisarna, skolan eller familjen som slukade all energi eller kanske du helt enkelt inte var intresserad. Nu får du chansen igen!

På våra träffar firar vi gudstjänst och andakt, samtalar och gör övningar som utmanar våra värderingar. Vi fikar och har kul. Dessutom förbereder vi oss inför vår gemensamma resa till Taizé, ett kloster i södra Frankrike, dit vi åker några veckor efter konfirmationsdagen. Där träffar vi ungdomar från hela världen och deltar i klostrets gemenskap och böner.

Du som går åk 9 har också möjlighet att anmäla dig till övriga alternativ.

Våra träffar

Träffas ca en gång i månaden i Mariakyrkan. Söndag eller torsdag. När vi träffas på torsdagar äter vi middag här. Du kan komma direkt efter skolan.

När
Vi träffas en söndag eller torsdag i månaden. Start 12 nov. Läger 1-2 dec i Mariakyrkan med övernattning. Läger 30 maj-1 jun i Mariakyrkan.
Taizéresa 14-25 jun.
Återträff i september.
Plats
Konfirmation
2 juni (innan resan) i Mariakyrkan
Pris

Kostnadsfritt
Info
Mer information
Christer Rosenqvist
Telefon: 090-200 27 86
Under konfirmationstiden kommer vi att prata om Frälsarkransen. Det är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. Läs mer om den här (nytt fönster)
Är det något som är oklart? Undrar du över något? Vi har samlat några vanliga frågor här.
Du som förälder eller vårdnadshavare kanske också funderar över något? Under fliken Till förälder/vårdnadshavare  finns mer information dig.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Comments are closed