Konfirmationsalternativ

Vi erbjuder 15 olika alternativ i år för dig som är född 2004. Vi erbjuder också ett alternativ för dig som är född 2001-2003 och som inte är konfirmerad. Du som går åk 9 har möjlighet att anmäla dig till alla alternativ.

Kika runt, hitta ett alternativ som passar dig och för Guds skull, hör av dig om du har några funderingar. Det finns alternativ för dig som vill träffas regelbundet under året och för dig som vill fara på läger. De flesta alternativen är numera gratis. Det gemensamma är att konfirmandtiden handlar om dig. Så, hur vill du konfirmeras? Läs mer om hur konfirmationen går till >

1. Mitt i stan

Konfirmerad och klar innan sommarlovet. Läs mer >

2. Hemavan på vintern

Tro, pudersnö och vänner för livet.
Läs mer >

3. Holmön – Musik och teater

Kombinera kreativitet med härligt lägerliv på Holmön. Läs mer >

 

4. Innebandy

Boll, knopp och hjärta.
Läs mer >

5. Sommar hemma och i Tavelsjö

Sjö, land och stad – ett läger med lite av varje. Läs mer >

6-11. Norrbyskär

Sommarläger på Skäret.
Läs mer >

 

 

12. Nyhet! Strömbäck och Klippen (EFS)

Veckor på Strömbäck fulla av kramringar, sång och samtal om Gud. Läs mer >

13. Klippen och Strömbäck (EFS)

Sommarläger bland fjäll och på Strömbäck. Läs mer >

14. Blå konfa

Tro, skratt och vänner för livet.
Läs mer > 

 

 

2:a chansen Taizé

För dig som går i åk 9 och gymnasiet och inte konfirmerat dig.
Läs mer >Att konfirmeras handlar om att lära känna sig själv och sin tro, men också om gott och ont, meningen med livet och så mycket mer. Läs mer >

Vi valde konfirmation

William Johansson valde Innebandykonfa och konfirmerade sig sommaren 2017

Innebandy är det roligaste som finns, så för mig var det perfekt att det fanns Innebandykonfa. Jag trodde att konfirmationen skulle vara sträng med prov på vad vi lärt oss men så har det inte alls varit. Det har varit avslappnat och roligt. Jag har fått nya kompisar, lärt mig massor och så har vi tränat innebandy såklart. Vi har haft träningspass varje dag och flera elitspelare har varit gästtränare. Det har varit inspirerande och lärorikt att på nära håll få se dem spela.

Jag har samtidigt fått en annan syn på olika saker. Till exempel förknippade jag korset bara med döden innan men nu när vi har pratat om uppståndelsen ser jag på det på ett nytt sätt. Vi har också pratat mycket om frälsarkransen. Det är ett armband med olikfärgade pärlor. Min favorit är den blå bekymmerlöshetspärlan men vi kallar den för Hakuna matata. Den handlar om att bara vara som man är och leva här och nu. Jag är glad att jag valde att konfirmera mig. Du kan alltid testa, då kommer du att se hur roligt det faktiskt är.

 

Norea Löfgren valde lägerliv på Norrbyskär och konfirmerade sig sommaren 2015.

Bild Norea Löfgren

Jag tycker att man verkligen ska ta ett konfaår för att det är så himla fantastiskt kul! Jag kan säga såhär att i början tyckte jag att det lät lite tråkigt, gå på 10 gudtjänster. Liksom va? Det enda jag tänkte om Gud var: att han/hen levde och dog och sen återuppstod, that’s it. Men under mitt konfaår upptäckte jag att det var mer än så, tron är inte bara att läsa texter ur en tjock bok utan det är så mycket mer. Det är gemenskap när den är som bäst, det spelar absolut ingen roll vem du är eller vars du kommer ifrån. Vi är en samma enhet det är det främsta jag har lärt mig från Bibeln.

Mitt konfaläger var underbart det var ett sätt att hitta sig själv då vi ju är tonåringar som är i mitten av våra tonårsliv. Vi vet inte vilken väg vi ska ta osv. Men tro det eller ej efter konfalägret hade jag utvidgat mina vyer och fått mer koll på MIG. Jag klev ur min trygghetszon och gjorde saker jag trodde att jag aldrig skulle kunna göra. Det är en fantastisk möjlighet att i lugn och ro bara vara sig själv.

Så jag tycker att du inte ska tveka att konfirmera dig, det är så fantastiskt att det går bara inte att beskriva. Du ska inte heller bry dig om att du inte känner någon som ska dit, för tro mig du kommer lära känna alla utan som innan när det är över! Så hoppas du väljer konfans roliga och stojiga väg så kanske vi ses!

 

Ina Forsner och Vidar Mannberg valde Innebandykonfa och konfirmerade sig sommaren 2017

Är det något som är oklart?

Undrar du över något? Vi har samlat några vanliga frågor här.
Du som förälder eller vårdnadshavare kanske också funderar över något? Under fliken Förälder/vårdnadshavare  finns mer information dig.

Comments are closed